A Két Cica Konyhája

Epres-marcipános pünkösdi sütemény

Epres-marcipános pünkösdi sütemény

 

 
A pünkösdi királyság számomra a húslevesnél kezdődik, a korona pedig ez az epres csoda.
 
 
Két nappal az ünnep előtt egy barátnőm megkérdezte, milyen pünkösdi menüt tervezek, mert szeretné végre megtudni, melyek a hagyományos ünnepi ételek. Ezt követően én is végiggondoltam, majd utána is néztem, de nincs ilyen. Emlékeim a pünkösddel kapcsolatban kimerülnek a körmenetben, ahol az adott évi elsőáldozók újra fehér ruhácskába bújnak, felveszik a koszorút, és kis kosárkákból rózsaszirmokat szórnak a menet előtt – a pünkösdi király- és királynőválasztást csak mások elbeszéléseiből ismerem.
 
 
A családi asztalnál a szezonális örömöknek hódoltunk: ilyenkor kerültek levágásra a fiatal csirkék, így a menü pünkösdkor (és utána szinte minden vasárnap) a húsleves után rántott csirke volt petrezselymes újkrumplival, uborkasalátával, ezt pedig epres, vagy cseresznyés sütemény követte.
 
 
 
 
Mivel a rántott csirke receptjével nem sok embert tudnék meglepni, most a legújabb kedvencem, a marcipános tésztából készült epres süti következik:
 
 

 

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr304551577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása