A Két Cica Konyhája

Csatnit a rétesbe!

2012.9.16. 13:04
Csatnit a rétesbe!

YI5M1060.jpg

 

 

 

A tegnapi lakásvásár menüjének sztárja: a csatnis szilvás rétes receptje megérkezett. A hét folyamán – ígéretemhez híven – felteszem a többit is, a napról készült beszámolóval együtt. Ezúton is nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött – remélem, mindannyian jól éreztétek magatokat, a barátaimnak és a húgomnak pedig a sok segítséget, amit az előkészítés és a lebonyolítás során kaptam: mert egyedül tényleg nem megy…

 

A szilvás rétes „prototípusa” a múlt hétvégén, a szilva befőzés közben már egyszer elkészült, most csak megismételtem (8 rúd fogyott el belőle másfél óra alatt). Ez a „csatnit  a rétesbe” módszer nagyon megtetszett, már szemezek a hűtőben található őszibarackkal – azt hiszem ezzel is kipróbálom…

 

A kókusztejes szilvacsatni tavaly már szerepelt a blogon (a receptet ITT találjátok), ezért nem írom le újra, a rétes receptje a következőképpen áll össze:

 

 

Hozzávalók (1 rúdhoz):

 

-           3 réteslap

-          5 evőkanál szilvacsatni + 1 evőkanál szilvapálinka (Nobilis)

-          5 evőkanál pirított dara

-          kb. 10 deka szilva

-          1 evőkanál fahéjas cukor

-          olaj

 

 

A csatnit megfőzzük és kihűtjük, majd a felhasználandó mennyiséget egy kis tálba szedve belekeverjük a pálinkát. A darát kevés olajon megpirítjuk. A réteslapokat egy megnedvesített konyharuhára terítjük: a készen vett réteslapok esetében ez a legjobb megoldás, mert így töredezés nélkül fel tudjuk majd tekerni az egyébként kicsit száraz tésztát. Először megkenjük a csatnival, majd beszórjuk pirított darával, végül ráterítjük a megmosott, negyedekbe vágott szilvát, meghintjük a fahéjas cukorral és óvatosan feltekerjük. A tetejét átkenjük egy kis olajjal, majd 180 fokos sütőben arany barnára sütjük (kb. 20 perc).

 

 

 

 YI5M1069.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr804780206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása