A Két Cica Konyhája

Rakott krumplit mindenkinek!

Rakott krumplit mindenkinek!

 YI5M5833.jpg

 

 

 

Mostanában minden asztalnál ül legalább egy vegetáriánus: ha vendégeket hívok, eleve úgy főzök, hogy mindenki tudjon valamit enni. Egy rakott krumplit készítettem legutóbb „mindenki kedvére”: a kolbász helyett spenót került bele, és a húsevők kaptak hozzá roston sült csirkemájat.

Az egyik kedvencem egyébként a spenót-máj összeállítás: többeket elborzasztottam már vele, de szerintem finom…

 

 YI5M5836.jpg

 

Hozzávalók:

 

1 kg friss spenót

1 kis fej, apróra vágott vöröshagyma

2 nagy gerezd zúzott fokhagyma

olaj

só, bors, szerecsendió

2 kg krumpli félig megfőzve

500 g zsíros tejföl

300 g füstölt sajt

10 tojás, keményre főzve

frissen készült kenyérmorzsa a beszóráshoz

500 g csirkemáj

 

 

A megtisztított spenótot az olajon megdinsztelt hagymával megpároljuk, fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Használat előtt lecsöpögtetjük.

 

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a papírt vékonyan átkenjük vajjal, majd megszórjuk kenyérmorzsával. A karikára vágott krumplit rárétegezzük. Átkenjük tejföllel, majd egy réteg karikára vágott főtt tojás következik, újra tejföl, és erre jön egy réteg spenót. Erre reszeljük rá a füstölt sajt felét. A középső réteg megint krumpli, de én ezt az adagot lereszeltem, hogy a rakott krumpli közepe ne darabos, hanem összesülve krémes legyen. Újra egy réteg tejföl, tojás és spenót következik, tejföl, sajt, majd a tetejét karikára vágott krumplival fedjük be, megkenjük vajjal és megszórjuk kenyérmorzsával. 180 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt sül át.

 

A csirkemájat lehártyázom, és 10 percre sós, langyos vízbe áztatom. Leszárítom és grillserpenyőben sütöm meg – ezt kapják a húsevők a rakott krumpli mellé.

 

 

 YI5M5845.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr584878343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása