A Két Cica Konyhája

Papírban sült pisztráng

Papírban sült pisztráng

YI5M1538.jpg 

 

 

 

Gyors, finom és viszonylag szagtalan megoldás.

 

A héten megírtam az üzembiztos halbeszerzési forrást, és én is innen táraztam be a készletet szentestére. Tegnapelőtt készítettem egy „próbaverziót”, egyrészt hogy lefotózhassuk, másrészt hogy mindenkinek ízlik-e az általam elképzelt megoldás.

 

A papírban-fóliában sült halnak óriási előnye, hogy előre össze lehet állítani, és egy órával a vacsora megkezdése előtt be lehet dugni a sütőbe, ahol szép csendben elkészíti magát, és nem lesz minden ünnepi hangulatot maga alá gyűrő halszag a lakásban.

 

Pisztrángot még nem sütöttem ilyen módszerrel, de egyszer mindent ki kell próbálni. A próbaverzió jól sikerült: a hal isteni, omlós és jóízű lett. A bőre ilyen formán nem sül ropogósra, de ezt mi úgysem szoktuk megenni, így ez a körülmény nem tart vissza attól, hogy ma este is ugyanígy készítsem el.

 

Mivel az ünnepi asztalnál helyet foglaló családtagok egy része ragaszkodik a hagyományos, magyaros ízvilághoz, ők lecsós változatban, a nyitottabbak csicsókával és édesköménnyel kapják.

 

Megkésve bár, de íme, a recept!

 

 YI5M1547.jpg

 

 

 

 YI5M1539.jpg

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 96. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr404979957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása