A Két Cica Konyhája

Borsos citromhéj-befőtt

Borsos citromhéj-befőtt

YI5M3933.jpg 

 

 

 

Citromdzsemet főztem: a héj egyik fele ment a limoncellóba, de a maradékot sem volt szívem kidobni. A szirupos narancshéjhoz hasonló dolog készült belőle: kevésbé édes és sűrű, enyhén borsos, befőtt jellegű, amit süteményekbe, krémekbe, mártásokhoz fogok használni.

 

Mivel minden hasonló receptnél felmerül a kommentekben a kérdés, leírom újra a citromhéj előkészítésénél szükséges teendőket: én azért veszek biocitromot, mert ezt nem kezelik mesterséges érlelő- és tartósítószerekkel. Az ára a hagyományos citrom háromszorosa, kb. 1200 forint (jó hír, hogy viszonylag kis mennyiségből ezt az értéket bőven meghaladó készítményeket állíthatunk elő). A biocitromot bő, folyó vízben szoktam megmosni, azért átdörzsölöm a felületét, és azonnal felhasználható. Ha nem áll ilyen rendelkezésre, egy órára be kell áztatni meleg vízbe, egy tiszta mosogatószivaccsal (az érdes felével) alaposan átdörzsölni, majd folyó vízben átöblíteni.

 

A boltban vásárolt citromhéjról sem tudhatjuk, mivel kezelték – így legalább biztosak lehetünk abban, hogy mindent megtettünk a megtisztításáért. Sajnos manapság semmire nincs garancia, főleg a déligyümölcsök, keleti élelmiszerek termesztésével, tartósításával, szállításával kapcsolatban – én azért próbálom nem veszélyes üzemként felfogni a táplálkozást, pedig időnként indokolt lenne…

 

 

 YI5M3927.jpg

 

YI5M3932.jpg

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 232. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr15074847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása