A Két Cica Konyhája

Folyékony kenyér

Folyékony kenyér

 YI5M7429.jpg

 

 

 

Azoknak, akik a kenyeret is kenyérrel ennék, a kedvence lehet ez a krémleves rozskenyérből, mandulával és camembert-rel. Én szeretem a tejlevest meg a rántott levest is pirított kenyérrel, és ez az illatos, fűszeres krémleves a kettő tökéletes keresztezése. Ráadásul bátran készíthetjük teljes kiőrlésű kenyérből is, tehát egészségesnek mondható. A mandulát ehhez a szokásosnál jobban megpirítom, mert így jobban illeszkedik a kenyér ízéhez. A tálaláskor belekerülő szeletelt, natúr camembert pedig olyan hozzá, mint a hab a tortán…

 

 YI5M7424.jpg

 

Hozzávalók:

 

 

-          1 liter tej

-          ½ liter víz

-          1 nagy fej vöröshagyma

-          1 gerezd fokhagyma

-          8 egész szegfűszeg

-          2 babérlevél

-          200 g pirított rozskenyér

-          100 g pirított mandula

-          só, frissen őrölt fekete bors

-          natúr camembert sajt a tálaláshoz

 

 

 

Először a hagymát tisztítom meg, és beleszurkálom a szegfűszeget – így könnyebb lesz majd kivenni turmixolás előtt. A tejet és a vizet egy lábosba öntöm, beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet, megsózom és addig főzöm, míg a hagyma megpuhul. Közben a kenyérszeleteket és a mandulát sütőben megpirítom. Ha megfőtt, kidobom a levesből a hagymát (a szegfűszeggel együtt), a babért és a fokhagymát is. Beletördelem a pirított kenyeret, és megvárom, míg átázik. Akkor beleszórom a mandula kétharmadát, és simára turmixolom. Megborsozom, és a tálalásnál camembert kockákat adok hozzá.

 

 

 YI5M7432.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr275124210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása