Korábban a salátából mindig valamilyen „salátát”, azaz nyers zöldségkeveréket készítettem – de nem volt eddig dolgom tölgylevél salátával - ezzel a NekedTerem dobozom kínálatában ismerkedtem meg. Hatalmas, tömött, jóízű, és mennyiségét tekintve felér egy káposztával, nyersen képtelenség egyszerre elfogyasztani. Az egyik fejből ez a főzelék készült, a másikat egy légmentes műanyag dobozban tárolva napról napra dézsmálgattam, majd levest főztem a maradékból: ha összevetem az eltarthatóság, az íz és mennyiség szempontjait, a leggazdaságosabb salátaféle a fejes fajtából, amit ismerek. A főzelék receptje alant: lisztmentes, savanykás nyári fogás – akár hidegen is fogyasztható.
HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 114. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.