A Két Cica Konyhája

Zöld curry és karalábé

Zöld curry és karalábé

YI5M5144.jpg 

 

 

 

Ahogy gazdagodik a piaci szabadföldi zöldségkínálat (mert míg tavasszal nagyrészt illúziót veszünk, ha jó helyen keressük, most már minden „igazi”), egymás után előkerülnek a nagy klasszikusok: a töltött, rakott zöldségek, a tökfőzelék, a hagyományos feltétek, fasírtok. Ilyenkor a nosztalgiázás után mindig utolér az újítás szele is: egy szezonban, egy ételtípus esetében egyszer pont elég a hagyományos  ízvilágból, legközelebb biztosan mással kezdek kísérletezni. Ez a töltött karalábé a konzervatívoknál sem veri ki a biztosítékot, és az ínyencek sok örömet találhatnak benne. Behűtött fehér borral tökéletes nyáresti vacsora.

 

 YI5M5150.jpg

 

 

 

 

 YI5M5157.jpg

 

 

A tojássárgáját kikeverjük a tejföllel és a parmezánnal, sóval és borssal ízesítjük.

 

A maradék egy fej főzőhagymát apróra vágva megpároljuk a vajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdet, a karalábé kivájt belsejét és az apróra vágott szárakat és leveleket (ezeknek ugyanolyan ízük van, mint a karalábénak, csak enyhébb). Megsózzuk, aláöntjük a maradék fehér bort, és fedő nélkül pároljuk, míg a bor alkoholtartalma elpárolog. Akkor aláöntünk kb. 1 deci vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezt követően botmixerrel összetörjük, borsozzuk, majd hozzáadjuk az előkészített tejfölt és a zöld curryt.  A zöld curryt Thaiföldön szinte minden hús- vagy halféléhez, zöldséges ételekhez szívesen használják. Csípős, de közel sem annyira, mint a chili, így akár gyermekeknek is adható. Amikor a curry-t besűrítjük, állaga megváltozik, szemcsés lesz.

 

Az elkészített mártást a töltött karalábéval együtt tálaljuk.

 

 

(Az extra hozzávalókat a Klassz.hu-ról rendeltem.)

 

 

 

 

 YI5M5152.jpg

 

 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 118. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr775395727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása