Ahogy gazdagodik a piaci szabadföldi zöldségkínálat (mert míg tavasszal nagyrészt illúziót veszünk, ha jó helyen keressük, most már minden „igazi”), egymás után előkerülnek a nagy klasszikusok: a töltött, rakott zöldségek, a tökfőzelék, a hagyományos feltétek, fasírtok. Ilyenkor a nosztalgiázás után mindig utolér az újítás szele is: egy szezonban, egy ételtípus esetében egyszer pont elég a hagyományos ízvilágból, legközelebb biztosan mással kezdek kísérletezni. Ez a töltött karalábé a konzervatívoknál sem veri ki a biztosítékot, és az ínyencek sok örömet találhatnak benne. Behűtött fehér borral tökéletes nyáresti vacsora.
HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
(Az extra hozzávalókat a Klassz.hu-ról rendeltem.)
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 118. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.