A Két Cica Konyhája

Gnocchi bolognai mártásban, sajttal sütve

Gnocchi bolognai mártásban, sajttal sütve

YI5M5114.jpg 

 

 

Hát nem az a tipikus kánikulára való fogás (már ami a tűzhely mellett töltendő időt illeti), de szerintem melegben is kell rendeseket enni, és valójában egy mediterrán ételről van szó. A gnocchi batáta helyett készülhet főzőburgonyából is!

 

 YI5M5120.jpg

 

Hozzávalók:

 

A gnocchihoz:

 

1 kiló batáta

200 g liszt

1 tojás

 só

 

  1. A batátát 160 fokos sütőben, 45 perc alatt megsütjük, a héját lehúzzuk és áttörjük.
  2. Összegyúrjuk a liszttel és a tojással, majd először kisebb gombócokat formázunk belőlük, ezeket sodorjuk ki kb. 1,5 centi vastag nudlikká, melyeket 2 centis darabokra vágunk és gömbölyűre formázzuk őket.
  3. Forró, lobogó vízbe dobjuk. Először lesüllyednek a fazék aljára – mikor feljönnek a víz színére, tulajdonképpen készen is vannak.
  4. Szűrőkanállal átszedjük őket egy tálban előkészített hideg vízbe (ez azért fontos, hogy azonnal lehűljön a felületük, különben ragadós lesz), majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.

 

 

A mártás készítése:

 

Hozzávalók:

 

 

500 g darált marhahús

340 g Cipriani paradicsom szósz

1 fej hagyma, apróra vágva

3 gerezd zúzott fokhagyma

3 szár zeller, apróra vágva

5 evőkanál olaj

só, frissen őrölt fekete bors

1 evőkanál aprított bazsalikomlevél + néhány egész a tálaláshoz

1 deci fehérbor

200 g Hayat Beyaz Peynir feta sajt

10 szem koktélparadicsom

 

 

  1. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát is. Belekeverjük a zellert, és együtt pirítjuk 4-5 percig, majd ráöntjük a bort – elkeverjük, és hagyjuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon. 
  2. Hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, majd kevergetve átpirítjuk, majd belekeverjük a paradicsomkonzervet és a friss bazsalikomot.
  3. Az előkészített gnocchit egy tűzálló tálba rendezzük. Leöntjük a paradicsomos-fűszeres darált hússal, majd a tetejére szórjuk a felkockázott feta sajtot, és díszítésképpen a koktélparadicsomokat és a bazsalikomleveleket is.
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

 YI5M5112.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr665432891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása