A Két Cica Konyhája

Sült krumpli krémleves bacon chipsszel

2013.12.09. 12:43
Sült krumpli krémleves bacon chipsszel

Krumplileves 009.JPG 

 

 

A krémlevesben az a jó, hogy bármiből készülhet: akár a maradék héjában sült krumpliból is, csak ügyesen kell összeválogatni a többi hozzávalót. Ez egy olyan „mindent bele” leves, de a sült szalonna-sült krumpli imádóknak igazi ajándék. Ráadásul 20 perc alatt elkészíthető – ha frissen sütjük hozzá a burgonyát, erre további 20 percet rá kell szánni.

 

 

Hozzávalók:

 

-          700 g krumpli

-          250 g bacon

-          250 g póréhagyma

-          evőkanál olaj

-          só, bors

-          6 karika zöld erőspaprika

-          1 liter húsleves

-          1 kávéskanál őrölt babérlevél

-          1 ág friss rozmaring (kb. 15 centi)

-          1 ág friss kakukkfű (kb. 10 centi)

-          150 g tejföl

 

 

  1. A krumplit alaposan megmossuk, kockákra vágjuk, és zsiradékmentesen, sütőben megsütjük.

TIPP: A napokban már bemutatott Philips Airfyert is használhatjuk: gyorsabb, és garantáltan nem ég meg a krumpli.

 

 

 Krumplileves 002.JPG

 

 

  1. A bacont apró kockákra vágjuk, és egy nagyobb lábosban megpirítjuk. Ha nem sül ki belőle a munka folytatásához elegendő zsiradék, tehetünk hozzá még egy kis olajat, ízlés szerint mangalica zsírt is.
  2. A megmosott, felkarikázott póréhagymát a pirított szalonnára dobjuk, és rövid ideig együtt pirítjuk.
  3. A pirított hagyma-bacon elegyének a negyedét félretesszük a tálaláshoz, a többihez hozzákeverjük a sült krumplit.
  4. Felöntjük a húslevessel, beleszórjuk a babért, rozmaringot, kakukkfüvet és az erős paprikát, majd lefedve felforraljuk (hosszabb főzésre nincs szükség, mivel nem nyers alapanyagokkal dolgozunk).

 

 Krumplileves 003.JPG

 

  1. Ha összeforraltuk, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Kóstolás után (a bacon biztosan sós) utána sózunk, majd tányérokba szedjük a levest.
  2. Tálaláskor minden tányérba adunk egy evőkanál tejfölt, egy evőkanálnyi pirított bacont póréhagymával, és egy kis frissen őrölt fekete borsot.

 

 

 Krumplileves 008.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr75683012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása