A Két Cica Konyhája

Rumos meggy főzés nélkül

2014.6.14. 07:00
Rumos meggy főzés nélkül

 

A kánikulára való tekintettel a jelek szerint a főzés nélküli, "egyszerűen nagyszerű" receptek aratnak sikert, úgyhogy a főzés nélküli befőzéssel folytatom a hatásvadászatot: több rumos meggy receptet ismerek, de ez a legegyszerűbb. Tulajdonképpen semmit sem kell csinálni, csak összekeverni a hozzávalókat, és egy légmentesen záródó, tiszta üvegbe rakni. Az eljárás üzembiztos, én négy éve, minden idényben készítek belőle néhány üveggel, és egyik sem romlott meg soha. Mivel a tavalyiból már nem volt, az idén az első meggyből előállítottam az első szériát, mert a nyári házi fagyik elengedhetetlen kísérője nálunk.

 

 

Hozzávalók (egy fél literes csatos üveghez):

 

 

- 300 g érett meggy

- 150 g barna nádcukor

- 1 vaníliarúd

- 2 dl rum

 

 

 

Az alaposan megmosott, hibátlan meggyszemekkel megtöltjük az előzőleg kiforrázott üveget, és a feldarabolt, hosszában felvágott vaníliarudat közétesszük. Rászórjuk a nádcukrot, alaposan összerázzuk, majd felöntjük a rummal, és légmentesen lezárjuk az edényt. Két hét múlva fogyasztható.

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr542986449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manes 2011.06.15. 20:00:31

De valódi rumot ám,nem ezt a rum izű szemetet.Nagyon régen még a nagymamám csinált fiiiiinom rumosmeggyet.Tortára rakott mindig belöle disznek .azóta se ettem olyan finomat:(:(

kitikati 2011.06.16. 10:14:16

És ha elkezdjük enni, utána hogyan kell tárolni? Mert már akkor nem lehet lágmentesen lezárni!

HATTYU 2011.06.16. 13:27:46

@buppi: én azért szoktam csattos üvegbe tenni, mert ez üzembiztosan zár. arra kell odafigyelni, hogy mindig lepje el a rum a meggyet, így eláll a kamrában is.

HATTYU 2011.06.16. 13:28:40

@manes: ezen nem rum ízű szemét van, hanem rum :-)
süti beállítások módosítása