A Két Cica Konyhája

Háromsajtos tészta fekete olívakrémmel

2014.7.01. 09:14
Háromsajtos tészta fekete olívakrémmel

Tészta_1.jpg

 

 

 Most "kamraürítés" funkcióban üzemelek: valójában nincs is kamra (még), sőt  a konyha is fél lábon áll (még), így a dobozokból előkerülő alapanyagokat igyekszem inkább felhasználni - végül is tároltam őket eleget. Ebbe a tésztába egy toszkán nyaralásról származó olívakrém, ajándékba kapott olasz tészta és a maradék sajtok kerültek bele. Belátom, a tarajos csőtészta a fekete olívakrémmel együtt nem volt elsőrangú választás: lett némi tintahal-jellege a végeredménynek, de szerencsére el tudtunk tőle vonatkoztatni – annál is inkább, mert a fekete olíva, különösen ebben a formában sokkal ízgazdagabb, mint a zöld. De belátom – azzal szebben nézett volna ki.

 

 

 Tészta_3.jpg

 

 

 

Hozzávalók:

-          400 g tarajos csőtészta (más is megfelel)
-          100 g fekete olívakrém (zöld is jó)
-          2 gerezd fokhagyma
-          200 g tejszín
-          3 evőkanál olívaolaj
-          1 csomag petrezselyem
-          200 g sajt, reszelve (parmezán, vörös cheddar lés gouda vegyesen)
 
 
A tésztát a csomagoláson található módon, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, de nem csöpögtetjük le. Azonnal visszatesszük a fazékba (természetesen a vizet ki kell önteni belőle!), és hozzákeverjük az olívakrémet, a tejszínt, a zúzott fokhagymagerezdeket és az apróra vágott petrezselymet, majd 10 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a keveréket. Közben lereszeljük a sajtokat. Egy tűzálló edényt kikenünk az olajjal, és beletesszük a tésztát. A tetejét megszórjuk a három sajt reszelt keverékével, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad és a teteje egy kicsit megpirul. Azonnal tálaljuk.
Tészta_5.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr236463193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása