Soha nem gondoltam, hogy valaha kipróbálom a tojásmentes rántottát, de még meglepőbb, hogy rá is kattantam!
A címet a Szex és New York egyik epizódjából kölcsönöztem (ott egy bio teázót neveztek így), elnézést kérek a fordítótól, de erről az ételről ez jutott eszembe: illatos, fűszeres és szívderítően élénksárga. Valójában semmi köze nincs a rántottához: puha, összemorzsolt, currys pirított tofuról van szó, ázsiai fűszerezéssel. Még mindig tartom magam az újévi elhatározáshoz, hogy egy darabig nem főzök húst - úgyis akkor vagyok sokat itthon, ha írok, akkor pedig jobb könnyű ételeket fogyasztani. Ez a tofu rántotta - dolog először viccnek tűnt, de addiktívnak bizonyult: egy héten belül háromszor készítettem.
Tofu „rántotta” spenóttal
Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 10 perc
Nehézségi fok 1
Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát
Hozzávalók (2 adag):
1 teáskanál olívaolaj
1 hagyma, kockázva
3 gerezd zúzott fokhagyma
250 g tofu, durván átdarálva
1 teáskanál curry por
1/2 tk kurkuma
1/2 teáskanál római kömény (elhagyható)
só és bors ízlés szerint
2 paradicsom, felkockázva
1 csokor friss spenót
Elkészítés:
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.
Szórjuk bele a többi hozzávalót (a spenót kivételével), és kis lángon, kb. 5 percig kevergetve süssük.
Ha túl száraz a végeredmény, egy kis olajjal locsoljuk meg.
Végül adjuk hozzá a spenótot is, enyhén fonnyasszuk meg, és frissen fogyasszuk.
Fotók: Tóth Milán
Tányérok: Édes Álmok