Vasárnap az Instagramon és a Facebookon is nagy lelkesedés fogadta a húspácomról, illetve a végeredményről, a ropogósra sült pulykacombról készült fotót, és felszólítás is érkezett, hogy írjam meg, hogy készült. Hát nagyon egyszerűen: az tagadhatatlan, hogy időigényes és a sütőt is be kell kapcsolni hozzá, de a végeredmény igazi, békebeli ínyencség lesz, aminek a maradékát másnap hidegen lehet megenni reggelire, és a szaftot kitunkolni alóla a tepsiből.
A pác hozzávalói (4 bébipulyka felsőcomb készítéséhez):
1 evőkanál tengeri só
1 kávéskanál durvára őrölt citrombors
1 evőkanál friss, aprított rozmaring
1 evőkanál friss, aprított zsálya
5 evőkanál olaj
1/2 dl almapálinka
A hozzávalókat összekeverjük, és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezt követően alaposan bedörzsöljük vele a pulyka felsőcombokat, egy jól lezárható edénybe rendezzük (én ráöntöttem a maradék pácot) és egy éjszakára a hűtőbe kerül. Másnap átraktam az egészet egy fedeles sütőtálba, aláöntöttem még fél deci pálinkát, és 220 fokos sütőben megsütöttem (ennek a zsenge húsnak elég kb. 40 perc). Mikor szépen megpuhult, átszedtem egy alacsony tepsibe, aláöntöttem a húslét, és a sütőt grillfokozatra állítva, a felső rácson a bőrét is ropogósra sütöttem - természetesen gyakran locsolgatva a húslével. Ilyen lett:
A köret szezonális volt: tökfőzelék és petrezselymes krumpli:
Hétvégére még pont elő lehet készülni hozzá, sok sikert és jó étvágyat!