A Két Cica Konyhája

Gyöngybabfőzelék spenóttal és fetával

2016.10.04. 07:00
Gyöngybabfőzelék spenóttal és fetával

2h0_5246.jpg 

 

Egy hete hivatalosan, két napja gyakorlatilag is ősz van - ilyenkor mindig jól jön egy-egy gyorsan elkészíthető, meleg vacsorarecept. Én örömmel nyúltam vissza kedvenc alapanyagaimhoz, a babhoz és a spenóthoz - a feta kiváltható kecskesajttal vagy juhtúróval is.

 

Hozzávalók:

 

500 g főtt gyöngybab

150 g fetasajt

250 g friss spenót

1 gerezd fokhagyma

5 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál hajdinaliszt

1 dl zöldség alaplé

1 kis fej vöröshagyma

1 dl száraz fehérbor

½ kk őrölt fehérbors

 

Elkészítés:

 

Az előzetesen megfőzött bab felét összeturmixoljuk az alaplével, a fetával és a hajdinaliszttel.

A kockára vágott hagymát egy lábosban megpirítjuk az olajon, a végén dobjuk mellé a zúzott fokhagymát is.

Felöntjük a fehér borral, és összeforraljuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon. Akkor belekeverjük a megmosott spenótot, és megfonnyasztjuk. Közben ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk az egész babszemeket.

Végül felöntjük a turmixolt bab-feta keverékkel, és lassú tűzön együtt főzzük 5 percig.

Vegetáriánusoknak önálló fogás, húsevőknek kínálhatunk hozzá grillezett csirkemellet vagy sült csirkecombot, esetleg szárnyat.

 

A receptet elkészíthetjük a tartósítószer mentes Bonduelle fehérbab konzervből is.

 

Ha tetszett a recept, hasonlókat találtok Magok a konyhában – Hüvelyesek című szakácskönyvemben is.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4411764399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása