A Két Cica Konyhája

Töltött alma sonkával és vöröskáposztával

Töltött alma sonkával és vöröskáposztával

Ha meleg, zöldséges fogásra vágyunk, nem kell megállni a leves vagy a főzelék gondolatánál: jobbnál jobb meleg salátákat készíthetünk, melyeket gazdagíthatunk aszalványokkal, olajos magvakkal vagy hüvelyesekkel: így nemcsak íz-, igazi vitamin- és ásványanyag-bombákat fejleszthetünk belőlük.

Ezt az ételt hétfőn elkészítettem az MTVA Család-barát magazinjának stúdiójában, azóta sokan kérdezik a receptet. Az elkészítés folyamata az adásban követhető ITT, a recept pedig az egy évvel ezelőtt megjelent, Négy évszak receptjei c. szakácskönyvemből származik, melyben számos hasonló fogást találtok (ITT megrendelhető). Azoknak pedig, akik most neki akarnak állni, íme:

mtva1.jpg

 Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 2 

Hozzávalók (4 adag):

8 nagy alma (kb 1,6 kg)

700 g reszelt vöröskáposzta

400 g füstölt sonka

50 g aszalt vörösáfonya

1 fej lilahagyma

1 dl vörösbor

2 babérlevél

1 teáskanál só

1 kávéskanál őrölt kömény

1 evőkanál barna cukor

1 kávéskanál őrölt fekete bors

5 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

  1. Az almák tetejét a szárral együtt levágjuk. Kimagozzuk őket: a magházat kidobjuk, majd kivájjuk az almák belsejét úgy, hogy körben 1 cm vastag faluk maradjon.
  2. A sonkát kockára vágjuk, összekeverjük az almák kivájt húsával és az áfonyával, őrölt borssal ízesítjük, majd a keverékkel megtöltjük az almákat, és rátesszük a „kalapjukat” is.
  3. A káposztát vékonyra reszeljük, és egy kiolajozott tepsibe terítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát. Megszórjuk barna cukorral, sóval, köménnyel, és beletesszük a babérlevelet, és aláöntjük a bort.
  4. A káposzta-ágyra ültetjük a töltött almákat, melyek tetejét vékonyan átkenünk olajjal.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Frissen tálaljuk.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9814307549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása