A Két Cica Konyhája

Haldoklás, de komédia

Haldoklás, de komédia

7_sterben_lilith_stangenberg_ronald_zehrfeld_jakub_bejnarowicz_port_au_prince_schwarzweiss_senator.jpg

A mai naptól (október 17.) látható a Cirkóban az új német dráma, melyet a kritikusok máris remekműként említenek: a Berlinalén a legjobb forgatókönyvnek ítélt Ezüst Medvét kapta, emellett a német artmozik céhének díját és a berlini Morgenpost olvasóinak díját is elnyerte - szerintem mind a 183 perc egy-egy gyöngyszem - nem mindig könnyű nézni, de érdemes. A film rendezője Matthias Glasner, főszereplője pedig Lars Eidinger (Babilon Berlin, Perzsa nyelvleckék).

 

„Glasner remekműve súlyos és ambiciózus dráma, amely kétségkívül megható és nyomasztó, de könnyedsége, valamint tiszta és őszinte kifejezésmódja számtalan pillanatában az emberség igazi kincsét hozza felszínre.” (Journey Into Cinema)

 haldoklas_jakub_bejnarowicz_port_au_prince_schwarzweiss_film_senator_film.jpg

„Ravasz kis tréfákkal van tele, amelyek szórakoztatóbbá és elviselhetőbbé teszik az életet.” (The Hollywood Reporter)

A film a berlini karmester, Tom Lunies szétesett családjának történetét meséli el, amelynek tagjai már régen elhidegültek egymástól. Tom zeneszerző barátjával, a depressziótól gyötört Bernarddal dolgozik a Sterben, azaz „Haldoklás” című mű előadásán. Nővére, Ellen egy nős fogorvossal kezd viszonyt, akivel csak közös szenvedélyük, az alkohol és a mámor köti össze. A hetvenes évei közepén járó anyja, Lissy megkönnyebbülést érez, amikor a demenciától lassan elsorvadó férje, Gerd végre idősotthonba kerül. Újdonsült szabadságának azonban nem sokáig örülhet: az egészsége hanyatlóban van, a látása is egyre gyengébbé válik, és el kell fogadnia, hogy neki sincs sok ideje hátra. Tom volt barátnője, Liv pedig azt szeretné, ha újszülött gyerekének ő lenne a pótapja. Az elmúlás gondolatával szembesülni kényszerülő családtagok hosszú idő után végre újra találkoznak.

 4_sterben_ronald_zehrfeld_lilith_stangenberg_lars_eidinger_anna_bederke_jakub_bejnarowicz_port_au_prince_schwarzweiss_senator_tif.jpg

A mélyen személyes családi történet egyszerre megrázó és felkavaró dráma és szórakoztató fekete komédia, amelyet a nemzetközi kritika máris mesterműként emleget.

 5_sterben_lilith_stangenberg_jakub_bejnarowicz_port_au_prince_schwarzweiss_senator_tif.jpg

Rendező: Matthias Glasner

Forgatókönyvíró: Matthias Glasner

Operatőr: Jakub Beinarowitz

Vágó: Heike Gnida

Producer: Matthias Glasner, Ulf Israel, Jan Krüger

 

Szereplők:

Lars Eidinger

Corinna Harfouch

Lilith Stangenberg

Ronald Zehrfeld

Robert Gwisdek

Saskia Rosendahl

Haldoklás, de komédia feliratos előzetes (18)

Bemutató: 2024. október 17.

18 éven aluliaknak nem ajánlott!

Forgalmazza a Cirko Film.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2718709424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása