Az aszalt szilvával töltött pulykamell nálunk (és nyilván sok más családnál) a karácsonyi menü része: az unokanővérem, Erika szokta feltálalni december 26-án. Az idén újított: csirkemellet használt, amit az utóbbi időben én is jobban preferálok a pulykánál - nem olyan rostos, könnyebb vele bánni és a közhiedelemmel ellentétben nem tud olyan reménytelenül kiszáradni, mint a pulyka. A múltkori bulgursalátámról (és a benne lévő aszalt szilváról) eszembe jutott, így most kipróbáltam – jól sikerült!
Hozzávalók (6 adag):
3 db csirkemellfilé
10 dkg puha aszalt szilva
6 szelet bacon
kevés só
A csirkemelleket félbevágjuk, enyhén besózzuk, és késsel "felszúrjuk" őket hosszában, hogy akkora rést kapjunk, melyen beférnek az aszaltszilva szemek. Megtöltjük őket, majd egyenként betekerjük baconnal. Lefedve, 220 fokos sütőben max. 25 perc alatt elkészül. Karikára vágva, gyümölcsös bulgursalátával tálaljuk.
A saláta receptje: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/01/20/bulgursalata_dioval_es_gyumolcsokkel