Karamellizált vajon párolt sóska tejszínnel és turbolyával
A zöld ételek (itt nem a salátákra, hanem a spenótra, sóskára, borsóra, zöldbabra, brokkolira gondolok) meglehetősen megosztóak: egyesek utálják, mások odavannak értük - és ez gyakorta így marad az óvodai ballagás után is.
Én mindig imádtam őket - talán csak a borsótól hidegültem el egy rövid időre új középső-felsőcsoportos korom tájékán, mikor a világ dolgait elkezdtem a nevük hangzása alapján csoportosítani, és a "borsó" valahova egészen hátra került a sorban - következésképpen nem voltam hajlandó elfogyasztani. Aztán a nyár és a friss kertiborsó elfeledtette velem ez a hóbortot, és azóta örömmel üdvözlök minden zöld színt a tányéromon.
Most egészen más dolgokért mentem a piacra, de egy nagy zacskó sóska hazahozatta magát velem, egy csokor turbolyával együtt, így az ő párosításuknak szenteltem a délutánt, ami jó ötletnek bizonyult.
HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography