Tökös-mákos, diós-meggyes és túrós-málnás - neked melyik a kedvenced?
Nekem általában a rétes, ha nekiállnék a felsorolásnak, kiderülne, hogy én vagyok a rétesek Gombóc Artúrja... Az más kérdés, elkészíteni melyiket szeretem jobban: a hagyományos rétestészta több kudarcélményt tartogat, ha nem megfelelően választjuk a lisztet, és nekem még kizárólag zsírral sikerült kinyújtanom. A leveles tészta üzembiztosabb megoldás, ráadásul le lehet fagyasztani, így gyorsan "elkészíthető" ha arra van szükség. A leggyorsabb és legegyszerűbb persze mindkét esetben a bolti változat, ami ugyan távolról sem olyan finom, de a jól megválasztott töltelékekkel ezekből is születhetnek jó megoldások.
Így most a tésztakurzust kihagyva, csak a beltartalomra koncentrálok: bármelyik megoldást választjátok, garantált a siker!
Tökös - mákos
Diós-meggyes
Túrós-málnás
Elindult a Goldenblog szavazás: légy szíves, szavazz Te is a Két Cica Konyhájára a gasztroblogok közül: http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=2526 Előre is köszönöm! |
HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography