A Két Cica Konyhája

Csokis-mogyorós habcsókpite

Csokis-mogyorós habcsókpite

Nem mára terveztem be ezt a receptet, de annyira nyomasztó ez az idő a ragyogó, nyári napok után, hogy változtatok a sorrenden (és éppen kanállal eszegetem a maradékot).

Sok tészta elkészítéséhez nincs szükség a tojásfehérjére – ebben a sütiben is a tetejére kerül. Így a finom, omlós kakaós tésztát olvasztott csokoládé és földimogyoró választja el a ropogós habcsókrétegtől. Aki jobban szereti, a mogyorót belekeverheti a tésztába is: mindenképpen egy egyszerű, mégis különleges desszertet kap.
 
 
 
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr254493641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dia.thoma 2012.05.29. 13:50:03

Az őszies idő nekem is nyomasztó volt, úgyhogy kipróbáltam, és nagyon finom lett! Cukorból kevesebbet tettem bele, én inkább kevésbé édesen szeretem a csokis dolgokat.
Sajnos a tetején a habcsókréteg nem sikerült túl jól, összeesett. A sütő hőmérséklete 160 fok volt, meg a fehérjét is kemény habbá tudtam verni, mondjuk kicsit állt mire a süti tetejére került. Van valami trükköd, hogy neked ilyen szép lett?
süti beállítások módosítása