A Két Cica Konyhája

Együk végig az őszt!

2012.10.23. 15:02
Együk végig az őszt!

 

Komplett szezonális menü, melyben az évszak minden kulináris ajándéka szerepet kapott.

 

Mindig inspirált a gondolat, hogy egyszer úgy igazából „végigehessem az őszt”, egy asztalnál ülve. De az évszak annyi remek alapanyagot tartogat, hogy soha nem tudtam mindet bezsúfolni egy menübe. Ezért örültem neki különösen, mikor a Sofitel Chain Bridge felkért, hogy állítsak össze egy Sunday Brunchot, szezonális alapanyagok felhasználásával. A nagy eseményre vasárnap, október 28-án kerül sor- már alig várom, hogy szombaton reggel bevehessem magam a konyhájukba. Mert a házi ízekből természetesen nem engedek: az alábbi menüt két szakács és egy cukrász segítségével, személyesen fogom elkészíteni, szombaton és vasárnap délelőtt. Az ebéd ideje alatt pedig wokot ragadok, és én készítem el mindenkinek az előételt, aki szeretné megkóstolni. Az ételsort korábbi receptekből állítottam össze, de lesz néhány különlegesség, mely ez alkalomra készül. Mivel egy napos hétvége vár ránk a szombati munkanap miatt, remélem, sokan lemondanak a főzésről, és inkább eljönnek megkóstolni!

 

„ŐSZI ÖRÖMÖK”

menü a Két cica konyhájából

 

Előétel:

 

Meleg kacsamájsaláta sütőtökkel és körtével

 

 

Levesek:

 

Leves erdei gombákból, szarvasgomba olajjal

 

 gombaleves1_kicsi.jpg

 

Vörösboros szilvaleves

 

 leves_kicsi(1).jpg

 

 

Főételek:

 

Vörösboros marharagu

 

 borjuporkolt_szervirozva_2_1.JPG

 

Aszalt szilvával töltött csirkemell gyümölcsös bulgursalátával

 

 csirke2.jpg

 

Ropogós kacsacomb szőlőmártással és polentával

 

 kacsacomb2.jpg

 

Harcsafilé édesköményszószban, spenótgombócokkal

 

 

 Harcsa_2.jpg

 

 

Vegetáriánusoknak:

 

 

Édes, sütőtökös zöldségcurry

 

 curry1.jpg

 

 

Töltött gombafejek krumplipürével

 

 gomba-tálalva-kicsi.jpg

 

Töltött padlizsán

 

padlizsán_álló_kicsi.jpg

 

 

Desszertek:

 

 

Házi rétes gesztenyével és birsalmával

 

Máglyrakás birsalmával

 

 máglyarakás3.jpg

 

Karamellszirupos, csokis körtetorta

 

 ktorta5.jpg

 

Csokoládéba mártott gesztenyegolyók, Unicumba áztatott aszalt szilvával töltve

 

 

Gyerekmenü:

 

 

Mentás halburger édesköményes majonézzel

 

halfasírt2.jpg

 

Áfonyás pottyantott palacsinta rózsaszín áfonyaöntettel és pattogós cukorral

 

 

Bár a menü nem olcsó, az ár/érték arány biztosan a helyén lesz (az ár tartalmazza az üdvözlő italt, a ház borát, az üdítőket, a kávét és a teát, valamint a korlátlan ételfogyasztást). Mivel a Sofitel Sunday Brunch kedvelt és látogatott program, nem árt asztalt foglalni, ha valaki tényleg szeretné megkóstolni!

Részletek a FACEBOOKON!

 

Sofitel Sunday Brunch.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr574864390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása