A Két Cica Konyhája

Habos mákos guba

Habos mákos guba

YI5M1525.jpg Csak karácsonyra sütök mákos gubát, de mindig másképp sikerül: idén kereszteztem a máglyarakással.

Az eredeti elképzelésem az volt, hogy keresztezem a tavalyi „emeletes” mákos gubát a tavalyelőtti kandírozott narancsos verzióval, és megfejelem egy Pavlovával. Ez a vízió valamikor augusztusban született meg a fejemben, de nem beszéltem róla senkinek (nem szoktam – a környezetemet eléggé fárasztja, ha elképzelt receptekről tartok kiselőadást).  De (mint már többször megfigyeltem) valahogy benne volt ez a megoldás a kollektív tudatban,mert a karácsonyi Szuflé magazin címlapján viszontláttam az ötletemet: Vrábel Kriszta készítette el, akit pedig a szomszéd cukrászda egyik süteménye inspirált. A recept Kriszta blogján, a Dolce Vitán nincs fent, de hivatkozott rá ITT. Ez persze nem tántorított el, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve mégis másik utat választottam: kereszteztem a mákos gubát a máglyarakással – tehát a mai „magazinos” alcím: két kedvenc egy tálban!

 YI5M1527.jpg

 

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

YI5M1530.jpg 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr284986694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása