A Két Cica Konyhája

Almás - diós rétestorta

Almás - diós rétestorta

Az egyetlen rétes, amit tényleg csak réteslapból lehet megcsinálni. Egy szakácskönyvben bukkantam rá, és nagyon megörültem: ebbe kétszer annyi töltelék fér, mint a hagyományos feltekert változatba. Az eredeti almás tölteléknek „megágyaztam” egy kis dióval is – így lényegesen…

Tovább

Sajt! Sajt! Sajt!

Sajt! Sajt! Sajt!

 Miközben én fagylaltokat keverek a Centrálban, a város sajtlázban ég:  A Slow Food Central Budapest a nemzetközi öko-gasztronómiai szervezet budapesti csoportja 2012. április 12-én első alkalommal rendezi meg a Sajt! 2012 elnevezésű rendezvényét. Az esemény célja, hogy felhívja a…

Tovább

Egy nap a cukrászműhelyben

Egy nap a cukrászműhelyben

Ez idő alatt hat házi fagylalt géppel készített, krémes csodává alakult.  A tíz évvel ezelőtt újra megnyitott Centrál hamar a kedvenc helyemmé vált, és ennek akkor elsősorban az enteriőr volt az oka. Bár azóta több történelmi kávéházunk megújult, ezen kívül egyik sem abban a formában, ahogy azt…

Tovább

Mustáros gyöngybabfőzelék almás fasírttal

Mustáros gyöngybabfőzelék almás fasírttal

Bár a gyöngybab beszerzése áprilisban igenis szezonális indíttatású volt (minestrone levest akartam főzni), végül a vásárolt mennyiség egyik feléből főzelék lett. Nem az a rántásos-ecetes változat, amit gyerekkorunkban ettünk, ezt tejfölös-mustáros habarással helyettesítettem –így felhasználásra…

Tovább
süti beállítások módosítása