A Két Cica Konyhája

Édesköményes csicsókakrémleves

Édesköményes csicsókakrémleves

YI5M1599.jpg 

 

 

 

Ez a leves szinte böjti fogásnak tűnik az év végi hedonizmushoz képest: végre nemcsak a hentes pulton néztem körbe, hanem a piac őstermelőinél is. A csicsóka volt a „bázis” – ehhez kerestem a többi hozzávalót, és nagyon kellemes, könnyű leves lett belőle, ami ráadásul 25 perc alatt elkészült.

 

 

Hozzávalók:

 

½ kg csicsóka

1 édeskömény hagyma

2 közepes gyöngyhagyma

1 evőkanál vaj

2 liter zöldség alaplé

2 deci tejszín

1 evőkanál kukoricaliszt

só, kakukkfű, fehér bors

balzsamecet a tálaláshoz

 

 

A vajat egy lábosban felolvasztjuk, és megdinszteljük benne a karikára vágott hagymát. Beletesszük a megtisztított csicsókát, a felszeletelt édesköményt, sózzuk, borsozzuk. Teszünk bele egy kevés kakukkfüvet, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük.

 

Akkor simára tumixoljuk, hozzáadjuk a kukoricaliszttel elkevert tejszínt, és összemelegítjük.

 

Néhány csepp balzsamecettel tálaljuk.

 

 

 YI5M1595.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr815013541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása