A tökéletes párolt káposzta receptje
Akármilyen jól sikerül a liba, akármilyen fantáziadús, és ízletes a köret, a párolt káposzta egyszerűen jár hozzá. Hogy ne legyen unalmas, most sütőben készült, céklával rétegezve, és balzsamecetben párolva. Remekül illett a libasülthöz és a csilis-narancsos batátakrémhez.
A RECEPT ÉS VIDEO ITT TALÁLHATÓ!
Azért is érdemes egy kicsit "túlkomplikálni", mert így a vegetáriánusok számára is komplett vacsorát ad ki a körettel - ez esetben egy kis pirított mogyorót ajánlanék hozzá.
Rakott vöröskáposzta balzsamecetes sült céklával
Hozzávalók (6 adag):
1 kisebb fej vöröskáposzta szeletelve
1 fej lilahagyma
1 kávéskanál köménymag
2 evőkanál barna cukor
300 g cékla, lehetőleg kisméretű, falkarikázva
3 gerezd megtört fokhagyma
1 marék apróra vágott friss kakukkfű
só és frissen őrölt fekete bors
10 evőkanál balzsamecet
6 evőkanál olívaolaj
- A felszeletelt hagymát az olajon, egy serpenyőben megpároljuk.
- Közben hozzáadjuk a köménymagot, és megpirítjuk. Beleöntjük a cukrot, és az olajban hagyjuk karamellizálódni.
- Beletesszük a káposztát és átkeverjük.
- Levesszük a tűzről, és egy közepes méretű tepsibe vagy sütőtálba rendezzük.
- A céklákat megmossuk, felkarikázzuk, és a káposzta tetejére szórjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet.
- Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd lefedjük a tálat.
- 200 fokos sütőben, 30 perc alatt puhára pároljuk. Frissen, a libasült mellé tálaljuk, de körettel kiegészítve húsmentes főétel is lehet.
Az elkészítés menete videóval:
Hozzávalók: TESCO
Helyszín: MIELE Főzőiskola
További libás receptek: