A Két Cica Konyhája

Pácokba fojtva II.

Pácokba fojtva II.

Íme, az igazi kihívás: a szürkemarha. Ez esetben tényleg fontos a gondos pácolás, mivel egyébként nagy az esélye annak, hogy cipőtalpat tálalunk a saláta mellé. Nekem szerencsére tökéletesen sikerült az „átváltoztatás”: az ilyen volt/ilyen lett fotókon nyomon követhető, hogy sikerült az ínycsiklandót ellenállhatatlanná varázsolni. Ez a fogás általában a társaság férfitagjai között igazán népszerű – ami nagy előny, ha segítségre van szükség a grillrács mellett. A köretként tálalt, fóliában sült cékla azonban igazi csemege, akár önálló fogásként is megállja a helyét.

szurkemarha karaj nyersen szurkemarha karaj sütve

 
 

parázson sült cékla

 
ITAL: Takler (Szekszárd) Bartina Cuvée 2006
(markáns, „száraz”, karakteres, de lendületes testes veres

Grillezett hátszín balzsamecetes sült céklával

Előkészítés: 20 perc + a pácolási idő

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: 3

Piktogram: gluténmentes, tojásmentes, tejmentes

 Hozzávalók:

1 kg marha hátszín 1 cm vastag szeletekre vágva

 

Pác:

2 zöld csípős paprika

5 szál zöldhagyma

5 gerezd fokhagyma

4 szál friss koriander + 2 kávéskanál koriandermag

2-2 szál friss oregano és majoranna

2 kávéskanál szegfűbors

1 citrom leve

5 evőkanál szójamártás

1 kávéskanál barna cukor

1 kávéskanál frissen őrölt fekete bors

olívaolaj

 

  1. Először a pácot keverjük össze: a felaprított zöldségeket és fűszereket összekeverjük, felöntjük olívaolajjal.
  2. Rétegelve a hússzeletekkel egy jól zárható edénybe tesszük, majd minimum 12 órára a hűtőbe kerül.
  3. Faszénparázs fölött, grillrácson megsütjük. Én teszek alá fóliát, hogy a hús kisülő levét felfogjam: ez egyrészt füstöl, ha a parázsra csöpög, másrészt fogyasztás közben meglocsolhatjuk vele a húst.

Borító_kicsi.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr292366134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aberlour · http://www.belsokontroll.hu 2010.10.13. 16:52:22

Húú, ez a cékla isteni lehet. és a színe! Csupa szenvedély!
süti beállítások módosítása