A Két Cica Konyhája

Szegfűszeges almáspite porhanyós tésztában

Szegfűszeges almáspite porhanyós tésztában
Ez egy tényleg egyszerű,  gyors almáspite az autentikus, házi ízek jegyében. Nem igényel komoly előkészületeket (egy átlagos, működő háztartás felszereltségét véve alapul).
 

 

Hozzávalók:
 
A töltelékhez:
5 közepes méretű alma
Szegfűszeg (őrölt és egész)
3 ek. kristálycukor
2 ek. méz
 
A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojássárgája
1 kk. porcukor
2 dl víz

 

 

 

Az almákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, a cukorral és néhány szem egész szegfűszeggel együtt puhára főzzük. Ha készen van, kiszedjük belőle a szegfűszeget, leszűrjük, majd jól kicsepegtetjük.
A gyúródeszkára kiöntött liszt közepébe tesszük a tojássárgáját, a cukrot, a sót, a felszeletelt vajat és egy kis vizet. Gyorsan összegyúrjuk, és apránként adjuk hozzá a vizet, épp csak annyit, hogy rugalmas tésztát kapjunk, ami nem ragad. Kis cipót formálva belőle egy órára a hűtőbe rakjuk.

Onnan kivéve kétfelé osztjuk: egyik felét vékonyra nyújtjuk, a sütőformába simítjuk, és 220 fokos sütőben elősütjük kb. 5 percig. Kivesszük, beleöntjük a mézzel és az őrölt szegfűszeggel összekevert, lecsöpögtetett almát. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük vele a pitét. A tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk kristálycukorral és 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr452432775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása