A Két Cica Konyhája

Póréhagymás tejszínes krumplileves ruccolával

Póréhagymás tejszínes krumplileves ruccolával
Imádom a krumplilevest, minden nap meg tudnám enni, különösen a téli hónapokban. Ezért vadászom a különleges receptekre, hogy legalább ne mindig ugyanabban a formában állítsam elő. Ez a mai több okból tartozik a kedvenceim közé, mivel ruccolával készül, amiért szintén odavagyok.
 

 

Hozzávalók:
5 ek. olívaolaj
1 fej hagyma
3 póréhagyma
4 db krumpli
1 l  zöldség alaplé
2 nagy marék ruccola felaprítva
150 ml tejszín
só, őrölt feketebors
 
 
A hagymát, a póréhagymát és a krumplit megpároljuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük az alaplét és puhára főzzük. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a ruccolát, és kis lángon még 5 percig főzzük, fedő nélkül.
Fokhagymás-sajtos pirítóssal tálaljuk.
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr602434521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - A MÁRTON LÚDJÁRÓL 2010.11.11. 08:00:08

HAGYMALEVELEK Kedves Öcsém, Kelemen! Remélem, hogy levelem vígságban találja, s ohajtanám: kerüljön estvére libapecsenye az asztalára, mert aki Márton napján libát nem eszik, bizony egész évben éhezik. Vacsorára ludat sütünk mink is jó borsosan, fokha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indust · http://indust.hu 2010.11.09. 09:17:55

Többe kerül a leves, mint a hús, képletesen, persze attól még elég jól hangzik. :)

donpéló 2010.11.09. 22:28:43

Mi jó a rukkolában? Szerintem egy kalap kaksit sem ér. Ráadásul semmiképp sem passzol a póréhagymaleveshez. A tejszínes póréhagymaleves sok reszelt sajttal és baconchips-szel a legtutibb. Én még pár csepp tökmagolajjal is meghintem a végén.

fajitas 2010.11.10. 04:04:57

@donpéló: A ruccola nemcsak nagyon ízletes borsos-diós-mustáros, sőt kissé sonka ízű növény, hanem nagyon egészséges is, mivel sok A, C, K vitamint tartalmaz, sőt kalciumot és vasat is. De sajnos semmi olyant, ami az ízlésedet helyretenné, úgyhogy szerintem hagyd meg nekünk, akik imádjuk ezt az igazán finom növényt.
Alig várom, hogy kipróbáljam ezt az ínycsiklandozó levest.

fajitas 2010.11.10. 04:07:43

@donpéló: A ruccola nemcsak nagyon ízletes borsos-diós-mustáros, sőt kissé sonka ízű növény, hanem nagyon egészséges is, mivel sok A, C, K vitamint tartalmaz, sőt kalciumot és vasat is. De sajnos semmi olyant, ami az ízlésedet helyretenné, úgyhogy szerintem hagyd meg nekünk, akik imádjuk ezt az igazán finom növényt.
Alig várom, hogy kipróbáljam ezt az ínycsiklandozó levest.

barnaera 2010.11.10. 07:49:21

3 szál póréhagyma? nem félreírás? az rengeteg, nem??
mindegy, úgyis kipróbálom
süti beállítások módosítása