Imádom a krumplilevest, minden nap meg tudnám enni, különösen a téli hónapokban. Ezért vadászom a különleges receptekre, hogy legalább ne mindig ugyanabban a formában állítsam elő. Ez a mai több okból tartozik a kedvenceim közé, mivel ruccolával készül, amiért szintén odavagyok.
Hozzávalók:
5 ek. olívaolaj
1 fej hagyma
3 póréhagyma
4 db krumpli
1 l zöldség alaplé
2 nagy marék ruccola felaprítva
150 ml tejszín
só, őrölt feketebors
A hagymát, a póréhagymát és a krumplit megpároljuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük az alaplét és puhára főzzük. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a ruccolát, és kis lángon még 5 percig főzzük, fedő nélkül.
Fokhagymás-sajtos pirítóssal tálaljuk.