A Két Cica Konyhája

TON-HAL-NAP

TON-HAL-NAP
Tonhalas farfalle kapribogyóval és borsos citromöntettel
Ne legyünk a konyha rabszolgái – ússzuk meg a halnapot tonhallal. A Márton napi trakta után öngyilkosság lenne 20 percnél többet tölteni a tűzhely mellett (legalábbis én annak érzem), és ez az étel a tészta főzési ideje alatt elkészül, tehát valóban 20 perc az előkészületektől a tálalásig.
 

 

Hozzávalók:
 
50 dkg farfalle, vagy más durumtészta
1 nagyobb tonhal konzerv (esetemben Rio mare)
200 g paradicsompüré
1 tejföl
2 ek. kapribogyó
1 citrom leve és héja
 

 
A tésztát megfőzzük ( kb. 1,5 l enyhén sós forrásban lévő vízbe dobjuk, és néha megkeverve, durumtészta esetén 10 percig főzzük – vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, és azonnal szűrjük le, amint levesszük a tűzről). Míg a tészta fő, egy serpenyőben összekeverjük a villával szétnyomkodott tonhalkonzervet, a paradicsompürét és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, és felmelegítjük. A tűzről levéve hozzáadunk egy evőkanál apróra vágott kapribogyót. A leszűrt tésztát a tonhalas masszához keverjük. A citrom héját lereszeljük, majd ráfacsarjuk a levét. Enyhén megsózzuk, és fél kávéskanálnyi frissen őrölt fekete borsot adunk hozzá. A citromos öntettel meglocsoljuk a tányérra kiszedett tésztaadagokat, és megszórjuk egész kapribogyóval.
Végül (mivel a hal úszni kíván) ne felejtsünk el egy pohár jól behűtött, száraz fehérbort szervírozni hozzá.
 
 
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr92442792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kistestvér 2010.11.12. 11:26:26

Hát én ezt ma ki is próbálom!

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2010.11.13. 07:37:42

Tonhal és tészta mindig jöhet. Köszi az újabb ötletért!

Ronald 2010.11.13. 10:09:01

Már bocsánat - de én mindig hülyét kapok, amikor egy receptben szerepel a tészta főzési ideje.

Nem lenne tán helyesebb azt írni, hogy:
"ANNYIT FŐZZÜK, AHÁNY PERCET A TÉSZTA CSOMAGOLÁSÁN ÍR".

Mert (látszatra azonos) tészták kérhetnek 4-6 perctől...akár 16-18 percig is főzést - mert ezt a gyártó szakemberei a teszt-konyhákban ezerszer letesztelték már.

Pl. a Barilla tészták két egyforma formaváltozatára is találsz a polcon 6 és 9 percest is. Pedig ők aztán értenek hozzá.

Ha meg így van - akkor hogy a túrüba lehet leírni egy receptbe, hogy 10 percig főzzük a tésztát?
Melyiket? Honnan tudja a receptíró, hogy pont milyen fajta van a kezünkben?

Ha történetesen egy 6 perces tésztát vettünk - azt 10 perc alatt szarrá is főztük. Hogy van ez akkor?

MEGJEGYZÉS: Olyan gyári csomagolású tésztát, amelyiken nem írja a főzési időt, azt ne vegyük meg, mert az egy útszéli szemét.
Komoly tésztagyár már nem ad ki a kezéből ilyen terméket.
.
süti beállítások módosítása