... és mutatóba egy kis krumplipürével. Akár ünnepi étel is lehetne, de nálunk ez az egyik nagy családi kedvenc, így sokkal gyakrabban kell elkészíteni annál, hogy annak érezzük. Az, számomra melyik fogás minősül "ünnepinek" nagy mértékben függ az illatától: bármennyire szeretem a sült csülköt például, a lakást több napra beborító zsír és füstölt hús szaga határozottan ellene dolgozik az ünnepi áhítatnak.
Az én almás-hagymás csirkemellem viszont, kakukkfűvel beborítva olyan illatos, hogy elnyomja a bacont, ami viszont a tányéron jól ellensúlyozza az alma és a hagyma édeskés ízét. Ezért választottam ezt a "rózsaszín vasárnapra" - ádvent harmadik gyertyagyújtásának idejére. Én ugyanis tartom a karácsonyi böjtöt, viszont bevallom, alig várom ezt a napot, mikor megtörhetem.
Hozzávalók (4 személyre):
4 csirkemell
2 alma
4 kisebb hagyma (vagy 2 nagy)
20 dkg szeletelt bacon
só, szárított kakukkfű
A csirkemelleket besózzuk, és egy tűzálló tálba tesszük (én nem szoktam kiklopfolni). beborítjuk a felkarikázott hagymával, majd rárétegezzük a felszeletelt almát, meghintjüka kakukkfűvel, majd az egészet beborítjuk a baconnel. Fóliával befedve 200 fokon 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 20 percig. Krumplipürével tálaljuk.