A Két Cica Konyhája

Mandulás kifli

2010.12.22. 08:00
Mandulás kifli

 

Ha az ember belefeledkezik a tojáslikőr készítésbe, előbb-utóbb felmerül a kérdés: mi legyen a tojásfehérjével?

Természetesen további ajándék: például diós-mandulás kifli. Még sütni sem kell, inkább csak szárítani a sütőben, és minden kedvezményezett élvezettel fogja ropogtatni!

 

Hozzávalók:

 

25 dkg dió
20 dkg mandula
30 dkg porcukor
3 tojásfehérje
 

 

A tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a 25 dkg darált diót. A masszából kiflit formálunk és a vékonyra vágott mandulába hempergetjük. Sütőpapíron 150 fokos sütőben kiszárítjuk (kb. 10 perc).

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr202531337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása