A Két Cica Konyhája

Nemzeti Lencsenap

Nemzeti Lencsenap

 

 

Megint megtörtént, megtettük: megettük. Az idén parajos-mustáros lencsesaláta formájában, egy méretes sült csülök kíséretében. Az asztal mellől nézve nem is olyan rosszak az újév kilátásai, ahogy a szakértők jósolják. Én kifejezetten pozitívnak érzem, és szívből kívánom mindenkinek, hogy sikerüljön áthangolnia magát erre a frekvenciára!

 

Hozzávalók:

250 g lencse

babérlevél, kakukkfű

2 ek. olívaolaj

1 fej hagyma karikára vágva

1 kk. köménymag

400 g zsenge parajlevél

só, őrölt feketebors

 

Az öntethez:

5 ek. extra szűz olívaolaj

1 ek. mustár

2 ek. vörösborecet

1 gerezd fokhagyma

1 citrom reszelt héja

 

1 db, pácolt, füstölt csülök

 

Előző este áztassuk be a megmosott lencsét, majd az áztatóvízben tegyük fel főni, a só, a babérlevél és a kakukkfű kíséretében. Kb fél óra alatt fő meg, vigyázzunk, hogy egészben maradjanak a lencseszemek.

Az öntethez keverjük össze az extra szűz olívaolajat a mustárral, a vörösborecettel, a fokhagymával és a citromhéjjal, majd öntsük a leszűrt, lecsöpögtetett lencsére.

Az olajat tegyük egy serpenyőbe, és pároljuk meg benne az enyhén megsózott hagymát és köménymagot. Adjuk hozzá a parajleveleket és enyhén fonnyasszuk meg őket, majd keverjük az öntettel együtt a lencséhez.

A csülköt közben egy tűzálló tálban tegyük a sütőbe 250 fokra. Az enyém megsült, mire elkészült a saláta.

 

Jó étvágyat és örömteli, boldog újévet kívánok!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr912553596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müszélia 2012.01.02. 07:47:41

idén indiai fűszerezéssel ettük a lencsét. jobb volt, mint 3 nyers spenótlevél.
süti beállítások módosítása