A Két Cica Konyhája

Ropogós halkrokett friss salátával

2011.1.03. 07:30
Ropogós halkrokett friss salátával

 

Nem tettem karcsúsodási fogadalmat az újévi lencseevés közben, de ha egy itatóspapírnál nagyobb terjedelmű dolgot akarok betenni a mélyhűtőbe, és legalább a ruháim felét fel szeretném venni a közeljövőben, cselekedni kell.

Mindenekelőtt átvizsgáltam a mélyhűtő tartalmát, és átgondoltam, hogy üríthetném ki a legrövidebb idő alatt. Első áldozatom a karácsonyi túlbiztosítás eredményeképp beszerzett tőkehalfilé lesz - egy halkroketthez minden hozzávaló megtalálható a hűtőben (mivel nemcsak a mélyhűtőrekeszeket zsúfoltam tele).

Gyors és könnyű vacsora, enyhe karácsonyi utánérzéssel.

 

Hozzávalók:

250 g krumpli

5 ek. tej

250 g tőkehalfilé

1 ek. citromlé

1 ek. reszelt ecetes torma

2 ek. friss petrezselyem, aprítva

100 g zsemlemorzsa

só, őrölt fekete bors

 

Főzzük meg a krumplit, majd pürésítsük a tejjel, ízesítsük sóval és borssal. A tőkehalfilét konyhai robotgépben zúzzuk össze, a citromlével és a tormával együtt, majd keverjük össze a krumplival és a petrezselyemmel. Lisztes kézzel készítsünk pogácsákat a keverékből, és forgassuk őket zsemlemorzsába. Fél órára tegyük őket a hűtőszekrénybe, majd kevés olajon süssük őket ropogósra.

Friss salátával, citrommal, paradicsommal tálaljuk.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr802555127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása