Nem tettem karcsúsodási fogadalmat az újévi lencseevés közben, de ha egy itatóspapírnál nagyobb terjedelmű dolgot akarok betenni a mélyhűtőbe, és legalább a ruháim felét fel szeretném venni a közeljövőben, cselekedni kell.
Mindenekelőtt átvizsgáltam a mélyhűtő tartalmát, és átgondoltam, hogy üríthetném ki a legrövidebb idő alatt. Első áldozatom a karácsonyi túlbiztosítás eredményeképp beszerzett tőkehalfilé lesz - egy halkroketthez minden hozzávaló megtalálható a hűtőben (mivel nemcsak a mélyhűtőrekeszeket zsúfoltam tele).
Gyors és könnyű vacsora, enyhe karácsonyi utánérzéssel.
Hozzávalók:
250 g krumpli
5 ek. tej
250 g tőkehalfilé
1 ek. citromlé
1 ek. reszelt ecetes torma
2 ek. friss petrezselyem, aprítva
100 g zsemlemorzsa
só, őrölt fekete bors
Főzzük meg a krumplit, majd pürésítsük a tejjel, ízesítsük sóval és borssal. A tőkehalfilét konyhai robotgépben zúzzuk össze, a citromlével és a tormával együtt, majd keverjük össze a krumplival és a petrezselyemmel. Lisztes kézzel készítsünk pogácsákat a keverékből, és forgassuk őket zsemlemorzsába. Fél órára tegyük őket a hűtőszekrénybe, majd kevés olajon süssük őket ropogósra.
Friss salátával, citrommal, paradicsommal tálaljuk.