A Két Cica Konyhája

Krumplileves pirított füstöltkolbász karikákkal

Krumplileves pirított füstöltkolbász karikákkal

 

Nemcsak gasztronómiai improvizációkból és újdonságokból áll az élet - különösen, ha múzsánk ezúttal egy friss, puha füstölt kolbász. A forró, zöldséges krumplileves pedig (ezúttal rendes adag friss házi tejföllel), a hideg napokon mindig jólesik.

 

Hozzávalók:

1/2 kg krumpli

2 szál sárgarépa

1 petrezselyem gyökér

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors, majoranna, egész kömény, pirospaprika

olaj

tejföl a tálaláshoz

1 szál friss (nem száraz) füstölt kolbász

 

Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk, beletesszük a köménymagot és enyhén megpirítjuk. Belekeverjük a pirospaprikát, majd a felkarikázott zöldségeket, a fokhagymát és a feldarabolt krumplit, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpároljuk, vigyázva, nehogy leégjen. Kb. 5 perc múlva felengedjük vízzel, hogy épp ellepje és puhára főzzük.

A kolbászt felkarikázzuk és grillserpenyőben megpirítjuk. A tejföllel együtt tálaláskor adjuk a leveshez.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr82575136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karlitoszka 2011.01.12. 10:51:13

egy egyszerű krumplilevest is hogy fel lehet dobni a tejföllel meg a kolbásszal.
fincsi.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.01.12. 13:34:56

Azt hiszem, hiba volt ezt éhgyomorra megnéznem... :)
süti beállítások módosítása