Íme, a Marsbéli Mákos ikertestvére dióval, naranccsal és baracklekvárral. Igazából ugyanaz a bögrés tészta, más alapanyagokkal. Néhány éve a húgomtól tanultam, akit nagyon irigyeltem azért, hogy tud rövid idő alatt is finom sütiket sütni: akkor az általam ismert legegyszerűbb recept a zserbó volt, és kétszer annyi ideig pepecseltem vele, mint más az egész karácsonyi vacsorával. Azóta megtanultam jobban beosztani az időmet a konyhában, és az egyszerűen elkészíthető recepteket az alapanyagok változtatásával érdekessé tenni. Ezt a bögrés tésztát szívből ajánlom mindenkinek, aki nem tud sütni: csak az arányokra kell odafigyelni, és egyszerűen nem lehet elrontani!
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre dió
1 bögre barnacukor
1 cs. sütőpor
4 egész tojás
8 ek. olívaolaj
5 ek. tej
5 ek. narancslé
1 narancs lereszelt héja
2 ek. sárgabaracklekvár (+ nagyobb mennyiség a tészta megtöltéséhez)
Az alapanyagokat összekeverjük, és egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben, szúráspróbáig sütjük (kb. 20 perc).
Ha kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük reszelt narancshéjjal ízesített sárgabaracklekvárral.