Kedves Olvasók, akik erősen hiányoltátok a férfitortából a hagymaféléket: most falhattok belőle fejben eleget. Elhatároztam, hogy legalább hetente egyszer készítek valamilyen salátát - ez közvetlenül azután történt, hogy pártfogásomba vettem az idényjellegű ételeket a vitamindúsnak gondolt, összevissza vegyszerezett importáruval szemben.
Ez lett hát belőle: tagadhatatlanul salátának minősül (hiszen hideg), de energiatartalma miatt diétásnak nem tekinthető, ellenben finom.
Hozzávalók:
20 dkg főtt tarkabab
20 dkg sós lében pácolt tonhal
2 alma
2 ecetes uborka
1 fej lilahagyma
1 citrom leve
4 evőkanál almaecet
só, őrölt bors
A darabokra vágott almát a tarkababbal, a felkarikázott uborkával és a szétmorzsolt tonhallal, valamint a karikára vágott lilahagymával együtt salátástálba tesszük, összeforgatjuk a citromlével és az ecettel, sózzuk, borsozzuk és a hűtőbe rakjuk. 20 perc múlva fogyasztható.