A Két Cica Konyhája

Tonhalas tarkababsaláta lilahagymával

Tonhalas tarkababsaláta lilahagymával

 

Kedves Olvasók, akik erősen hiányoltátok a férfitortából a hagymaféléket: most falhattok belőle fejben eleget. Elhatároztam, hogy legalább hetente egyszer készítek valamilyen salátát - ez közvetlenül azután történt, hogy pártfogásomba vettem az idényjellegű ételeket a vitamindúsnak gondolt, összevissza vegyszerezett importáruval szemben.

Ez lett hát belőle: tagadhatatlanul salátának minősül (hiszen hideg), de energiatartalma miatt diétásnak nem tekinthető, ellenben finom.

 

Hozzávalók:

20 dkg főtt tarkabab

20 dkg sós lében pácolt tonhal

2 alma

2 ecetes uborka

1 fej lilahagyma

1 citrom leve

4 evőkanál almaecet

só, őrölt bors

 

A darabokra vágott almát a tarkababbal, a felkarikázott uborkával és a szétmorzsolt tonhallal, valamint a karikára vágott lilahagymával együtt salátástálba tesszük, összeforgatjuk a citromlével és az ecettel, sózzuk, borsozzuk és a hűtőbe rakjuk. 20 perc múlva fogyasztható.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr402579568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása