A Két Cica Konyhája

Vodkás narancsöntet

Vodkás narancsöntet

 

Egyik kedvenc konyhai elfoglaltságom a befőzés: imádok dzsemeket, lekvárokat gyártani, és hihetetlen örömmel tölt el a tele kamra látványa. Ilyenkor januárban azonban (bár a kiürüléstől még nem kell tartani), magam is ráunok kissé a rendelkezésre álló készletre, és maga a tevékenység is hiányzik.

Mivel az idén nem főztem karácsonyra narancslekvárt, eszembe jutott, hogy azért a sütemények mellé jó lenne valamilyen narancsos öntet - ez lett belőle.

 

Hozzávalók:

1 kg narancs

1 db citrom

20 dkg cukor

3 cl vodka

 

A narancsok és a citrom héját zöldséghámozóval vékonyan lehántjuk, és gyufaszál vastagságúra felvágjuk. A gyümölcsök húsát megtisztítjuk a hártyáktól és belső fehér héjtól (ettől keserű lesz), és a levével együtt, a cukorral felfőzzük, majd merülőmixerrel pépesítjük. Beletesszük a feldarabolt narancshéjat, ezzel együtt is átforraljuk. A tűzről levéve öntjük hozzá a vodkát.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr582588834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása