A Két Cica Konyhája

Babos krémleves pirított baconnel

Babos krémleves pirított baconnel

 

Nem ítélem el az időjárást, hogy így bánik velünk - hiszen mikor legyen hideg, ha nem télen. Viszont a mediterrán konyhára, vagy a könnyű francia ételekre ilyenkor gondolni sem tudok. Most nem elég, ha forró a leves, kefejezetten jólesnek a sűrű, nehéz, idényjellegű ételek és alapanyagok: például a bab és a szalonna, különösen együtt!

 

Hozzávalók:

200 g szárazbab, előzőleg egy éjszakára beáztatva

3 aprított, közepes fej vöröshagyma

3 sárgarépa (tisztítva, darabolva)

3 gerezd fokhagyma, áttörve

1 l csirkealaplé

só, bors

fűszerek: babérlevél, majoranna, kakukkfű

6 dkg vaj

 

A vajon pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a répát, míg megpuhulnak, és épp elkezdenek színeződni. Akkor tegyük bele a leszűrt babot, a csirkealaplét, a sót és a fűszereket. Főzzük puhára (kb. egy óra), majd turmixoljuk le. Szükség szerint sózzuk, ha túl sűrű lett, hígítsuk egy kis alaplével. Pirított bacon szeletekkel és frissen őrölt fekete borssal tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr922628409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása