A Két Cica Konyhája

Szerecsendiós spenótleves sajtos pirítóssal

Szerecsendiós spenótleves sajtos pirítóssal

 

Mindig imádtam a zöld ételeket – élükön a spenóttal, de általában érzek némi bizalmatlanságot, ha fokhagyma nélkül készül. Ez esetben nagyon örülök, hogy sikerült úrrá lennem az előítéleteimen: a szerecsendió tökéletes kísérőnek bizonyult.

Egyébként, bár levesnek nevezik, ez a fogás a sajtos pirítóssal együtt mindenképpen főételnek tekinthető: a spenót mellől elmaradhatatlan krumpli is el van rejtve benne, pépesített formában.
 
Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj
2,5 dkg vaj
25 dkg burgonya felkockázva
25 dkg spenótpüré
1 mk. őrölt szerecsendió
1 l zöldség alaplé
só, bors,
1 dz. tejföl
 
A pirítóshoz: egy másnapos bagett felszeletelve, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás
 
Olvasszuk össze az olajat és a vajat. Pirítsuk benne a burgonyát néhány percig, majd adjuk hozzá a spenótot és a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel az alaplével és lefedve főzzük addig, míg a burgonya megpuhul. Tegyük bele a tejfölt, és kézimixerrel keverjük simára.
 
A reszelt sajtot keverjük össze a tojással, halmozzuk a bagett szeletekre, és grillezzük, míg a sajt ráolvad. Együtt, frissen tálaljuk.
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr882665862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása