A Két Cica Konyhája

Fűszeres indiai lencsepüré (dhal)

Fűszeres indiai lencsepüré (dhal)

 

 

Ma a piac helyett Indiába megyünk – lélekben, fizikailag a kamrába és a hűtőhöz: elvileg minden hozzávalónak lennie kell néhány méteren belül. Míg a tavasz első napján az utolsókat rúgja rajtunk a tél, az erős keleti fűszerek erőt adnak. Soványabbak nem leszünk tőle, de jobb kedvűek igen.
 
Hozzávalók:
-          20 dkg lencse
-          1 l víz
-          4 cm felszeletelt, friss gyömbér
-          ½ tk. kurkuma
-          ½ tk. só
-          3 ek. vaj
-          2 gerezd zúzott fokhagyma
-          1 fej aprított vöröshagyma
-          1 tk. római kömény
-          1 tk. őrölt koriander
-          ¼ tk. csilipor
-          Friss korianderlevél a tálaláshoz
Az előző este beáztatott lencsét egy közepes méretű lábosban feltesszük főni. Forrás után hozzáadjuk a gyömbért és a kurkumát, majd lassú tűzön, lefedve, időnként megkeverve puhára főzzük (kb. 1 óra). Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, beletesszük a fokhagymát és a vöröshagymát, majd közepes lángon 2-3 percig pirítjuk, míg a hagyma aranyszínű lesz. Beletesszük a római köményt, a koriandert és a csiliport, és 2 percig főzzük.
A fűszeres hagymakeveréket a puhára főtt lencséhez adjuk, és szükség szerint pépesítjük. Friss korianderrel megszórva, pirítóssal tálaljuk.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr842700366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása