A Két Cica Konyhája

Köményes-joghurtos borsóleves friss mentával

Köményes-joghurtos borsóleves friss mentával

 

 

Közeledem! Ez ugyan eredetileg egy indiai leves, de kihagytam a jellegzetes fűszerek jelentős részét, és csicseriborsó helyett zöldborsóval készítettem. Szóval egy „light” verzió…
                       
Hozzávalók:
-          1 mk. köménymag
-          1 mk. fekete kömény
-          3 ek. vaj
-          4 finomra vágott zöldhagyma
-          1 friss mentaág
-          2 mk. őrölt kömény
-          25 dkg mirelit borsó
-          ½ l joghurt
-          ½ l víz
-          só, bors
A köménymagot és a fekete köményt zsiradék nélkül pirítsuk meg. Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a zöldhagymát és a mentaleveleket, és fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a pirított köménymagot és a kiolvasztott borsót, sózzuk, borsozzuk. Egy külön tálban keverjük össze a joghurtot és a vizet, és öntsük fel vele a fűszeres borsót. Melegítsük össze, és friss mentalevelekkel tálaljuk. Ízlés szerint édesíthetjük egy kanál mézzel.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr892703431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása