Közeledem! Ez ugyan eredetileg egy indiai leves, de kihagytam a jellegzetes fűszerek jelentős részét, és csicseriborsó helyett zöldborsóval készítettem. Szóval egy „light” verzió…
Hozzávalók:
- 1 mk. köménymag
- 1 mk. fekete kömény
- 3 ek. vaj
- 4 finomra vágott zöldhagyma
- 1 friss mentaág
- 2 mk. őrölt kömény
- 25 dkg mirelit borsó
- ½ l joghurt
- ½ l víz
- só, bors
A köménymagot és a fekete köményt zsiradék nélkül pirítsuk meg. Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a zöldhagymát és a mentaleveleket, és fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a pirított köménymagot és a kiolvasztott borsót, sózzuk, borsozzuk. Egy külön tálban keverjük össze a joghurtot és a vizet, és öntsük fel vele a fűszeres borsót. Melegítsük össze, és friss mentalevelekkel tálaljuk. Ízlés szerint édesíthetjük egy kanál mézzel.