A Két Cica Konyhája

Fehérboros-tárkonyos tejszínszószban főtt penne gombával

Fehérboros-tárkonyos tejszínszószban főtt penne gombával

 

 

 
Múzsáim ezúttal meglehetősen prózaiak voltak: a vendégségből megmaradt fehérbor, és a mélyhűtőből, a hűtőtakarítás során előkerült fagyasztott tárkony. De nem bántam meg, hogy nem dobtam ki őket: nem igazán tavaszi, de kellemes vacsora lett belőlük.
 
Hozzávalók:
-          500 g csiperke gomba, felszeletelve
-          500 g penne tészta
-          1 fej hagyma apróra vágva
-          1 ek. friss, vagy ½ mk. szárított tárkony
-          2 dl fehérbor
-          2 dl tejszín
-          só, őrölt fehérbors
-          1 ek. vaj
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megpároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. Sózzuk, borsozzuk, majd rövid idő múlva felöntjük a borral, és felforraljuk. Közben vizet forralunk, és a tésztát félig megfőzzük (a csomagoláson található útmutatás szerint, a főzőidő felénél leszűrjük). A fehérborban megpárolt gombához hozzáadjuk a tejszínt, belekeverjük a tárkonyt, majd a félig megfőzött tésztát, és lassú tűzön, együtt puhára főzzük az egészet, vigyázva, hogy a tészta ne ázzon szét, és a gomba is megőrizze az állagát. Azonnal tálaljuk.
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr402768495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása