A böjti menüből nem maradhat ki a hal - és a hét tematikájának megfelelően medvehagymával esszük. A tavaszi illatokkal kapcsolatos képzettársításhoz pedig ez évtől fogva az enyhén szálldogáló, fokhagymás hagymaszag is hozzátartozik, mely nemcsak a kopár, kora tavaszi erdőben, hanem ezúttal a konyhámban lengedez.
Hozzávalók:
- 4 tilápiafilé
- 1 cs. medvehagyma
- 4 közepes krumpli
- 1 ek. vaj
- 1/2 dl száraz fehérbor
- só, citrombors
A krumplit sós vízben félig megfőzzük, majd felkarikázva az alufóliára halmozzuk. Ráhelyezzük a besózott halszeleteket. A vajat felolvasztjuk, és megdinszteljük benne a felaprított medvehagymát. Ráöntjük a fehérbort, és rövid ideig így folytatjuk a párolást. Akkor sózzuk, borsozzuk, majd ráhalmozzuk a halszeletek tetejére. Meglocsoljuk a fehérboros vajjal, lezárjuk a "csomagokat", és 220 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, míg a hal és a krumpli megpuhul. Azonnal, fóliában tálaljuk.