A Két Cica Konyhája

Marcipános-mákos muffin konyakos fekete cseresznyével

Marcipános-mákos muffin konyakos fekete cseresznyével

A muffin nemcsak az egyik legegyszerűbben elkészíthető sütemény, de a legpraktikusabb is - szállítás szempontjából feltétlenül: a kis papírkapszulák megvédik a sütiket a szétmorzsálódástól, ráadásul nagyon higiénikusak.

Az én személyes kedvencem ez a mákos-marcipános csoda, amit ezúttal konyakban eltett fekete cseresznyével egészítettem ki, amely palackba zárt bizonyítéka annak, hogy a gondosan eltett befőtt nem romlik el, tartósítószer nélkül sem. Ezt még anyukám készítette, amire utoljára 2006-ban volt lehetőség, tehát minimum öt éves.

 

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr172803747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyzsuzsee 2011.04.13. 09:03:12

Elkészítettem! Isteni :) Bekerült a top 3 muffinok közé nálunk (2. lett :)) ) Pedig konyakos fekete cseresznye nem is volt, csak "sima" házilag eltett meggy, de azzal is fincsi. Köszönöm a szuper receptet!!

muffinmaffia 2011.04.13. 22:40:20

Mi is el fogjuk készíteni, nagyon jól hangzik!
süti beállítások módosítása