A Két Cica Konyhája

Kétrétegű brownie fekete és fehér csokival

Kétrétegű brownie fekete és fehér csokival

 

Bár az eldobható dolgok és a felesleges szemét gyarapításának esküdt ellensége vagyok, e ponton be kell vallanom: az egyszer használatos fóliatepsi piknik esetén hasznosnak bizonyult: így az erdőben vághattuk fel (és ehettük meg) ezt a brownie-t, ami ezúttal kétféle csokiból készült.

 

Hozzávalók:

- 18 dkg liszt

- 4 tojás

- 22 dkg cukor

- 12 dkg vaj

- 10 dkg fekete csokoládé

- 10 dkg fehér csokoládé

- 2 kk. vaníliakivonat

 

Két keverőtálban dolgozunk: az egyikben a fehér, másikban a fekete csokis masszát állítjuk össze - a hozzávalókat értelemszerűen megfelezzük. Először kis lábosban összeolvasztjuk a csokit és a vajat, amit a tűzről levéve langyosra hűtünk, majd átkanalazunk a keverőtálba. A cukor felével kis fokozaton habosra keverjük, majd egyenként hozzáelegyítjük a tojásokat is - masszánként 2 darabot, és egy-egy kanál vaníliakivonatot. Lassan adagolva hozzákeverjük a lisztet ((9-9) dkg). Először a fekete csokis masszát öntjük a tepsibe, a fehér felülre kerül. Én a maradék csokis tésztából csíkokat húztam a tetejére. 180 fokos, előmelegített sütőben szúráspróbáig (kb. 25 perc) sütjük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr972808807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása