Bár az eldobható dolgok és a felesleges szemét gyarapításának esküdt ellensége vagyok, e ponton be kell vallanom: az egyszer használatos fóliatepsi piknik esetén hasznosnak bizonyult: így az erdőben vághattuk fel (és ehettük meg) ezt a brownie-t, ami ezúttal kétféle csokiból készült.
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 4 tojás
- 22 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 10 dkg fekete csokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 kk. vaníliakivonat
Két keverőtálban dolgozunk: az egyikben a fehér, másikban a fekete csokis masszát állítjuk össze - a hozzávalókat értelemszerűen megfelezzük. Először kis lábosban összeolvasztjuk a csokit és a vajat, amit a tűzről levéve langyosra hűtünk, majd átkanalazunk a keverőtálba. A cukor felével kis fokozaton habosra keverjük, majd egyenként hozzáelegyítjük a tojásokat is - masszánként 2 darabot, és egy-egy kanál vaníliakivonatot. Lassan adagolva hozzákeverjük a lisztet ((9-9) dkg). Először a fekete csokis masszát öntjük a tepsibe, a fehér felülre kerül. Én a maradék csokis tésztából csíkokat húztam a tetejére. 180 fokos, előmelegített sütőben szúráspróbáig (kb. 25 perc) sütjük.