A Két Cica Konyhája

Locsolótorta

Locsolótorta

 

Ha a citromos sör finom, miért ne lenne jó a sörös citromtorta is? Nos, a kísérletet elvégeztem, és örömmel tudatom: az eredmény nem egyszerűen fogyasztható, kifejezetten jó lett. Esztétikailag nem felelt meg ugyan egy szép, áttetsző francia tarte citronnal szemben támasztott elvárásoknak: a sörtől elveszítette a krém az áttetszőségét, a benne lévő buborékoktól pedig nem lett olyan homogén a felszíne, cserébe viszont a teteje enyhén ropogós és kellemesen karamelles, az íze pedig enyhén édeskésebb a megszokottnál. Összességében véve kifejezetten finom, és jól esett rá a sör, így azt hiszem, a nyári kerti sütögetések állandó szereplője lesz.

 

Hozzávalók:

- 350 g vajastészta (recept: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/04/14/normandiai_almatorta)

A töltelékhez:

- 220 g porcukor

- 4 tojás

- 200 ml tejszín

- 200 ml frissen facsart, leszűrt citromlé

- 100 ml világos sör (Dreher Classic), buborékmentesítve, amennyire lehet

 

A sütöt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kinyújtjuk, és egy 25 cm-es tortaformába tesszük, ügyelve arra, hogy legalább 2 cm magas pereme legyen. 10 percig sütőpapírral lefedve sütjük, majd további 10 percig anélkül, hogy ropogós legyen - így nem ázik el, ha beleöntjük a folyékony tölteléket.

A töltelékhez simára keverjük a cukrot, a tojást, a tejszínt és a citromlevet, majd a végén lazán hozzákeverjük a sört is. A tetejéről lekanalazzuk a buborékokat és a habot, amennyire lehet.

160 fokon sütjük, 20-25 percig, míg a töltelék megszilárdul. Szobahőmérségleten kihűtjük, majd legalább két órára a hűtőbe tesszük, hogy könnyen szeletelhetővé váljon. Mi hideg sörrel tálaltuk, de fiatalkorúak fogyaszthatják fagylalttal is.

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr722853414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyvárosi lány · http://chef-sisters.blogspot.com/ 2011.05.02. 20:31:44

hűűű, ez jó! felpezsdített lemon tart:) azt ismeritek?

nagyvárosi lány · http://chef-sisters.blogspot.com/ 2011.05.02. 20:44:07

mármint ismered:) mindig megzavar a két cica, és azt hiszem, hogy többen írják a blogot:)
süti beállítások módosítása