A Két Cica Konyhája

Tojáslikőrparfé rumos mazsolával

Tojáslikőrparfé rumos mazsolával

 

 

Tegnap az esőben elkezdett grillezés végül jól alakult: elszántságunktól az eső is jobb belátásra tért, és délután a nap is kisütött. Nem volt hát kínos előhozakodnom a desszertnek szánt tojáslikőrparféval, de végül egy logikai bukfencre mégis fény derült: a desszert alkoholtartalma eltagadhatatlan volt, melyet a mellé szervírozott, rumban főtt mazsola némiképp felerősített. Egy könnyű kávé után nem éreztük volna  a hatást, de a pörkölt és a zsíros húsok mellé elég sok bor fogyott, így a parfé kiütéssel győzött...
 
Azt hiszem, minden résztvevő jól aludt utána, és remélem, reggel fel is tudott kelni.
 
Hozzávalók:
 
- 4 tojás sárgája
- 6 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 200 ml tej
- 100 ml rum
- 300 ml tejszín
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 teáskanál vaníliaszirup
- 1 piskótalap
 
+ 100 g mazsola megmosva, beáztatva 100 ml rumba
 
A tojásokat, a cukrot és a kukoricakeményítőt keverjük simára. A tejet forraljuk fel, majd lassan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a keverékhez. Miután homogenizáltuk, újra forraljuk fel együtt az egészet, vigyázva, hogy ne csomósodjon össze, majd teljesen hűtsük ki. Ezt követően öntsük bele a tejszínt, a rumot, ízesítsük a citromhéjjal és a vaníliasziruppal, és keverjük ki még egyszer alaposan. Ezt követően öntsük egy hosszúkás sütőformába, és tegyük a mélyhűtőbe. Miután részlegesen megszilárdult, fektessünk az aljára egy 1 cm vastag piskótalapot, és fagyassszuk ki teljesen.
A rumba áztatott mazsolát tálalás előtt melegítsük össze, és ízesítsük ezt is egy kis vaníliakivonattal.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr182888994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.05.10. 20:09:05

a Gerbaud
régi receptjére emlékeztet
gesztenye parfé rumosmeggyel-gourmet volt-
ez a tojáslikörös ma beleillene a profiljába, svábos
süti beállítások módosítása