Fokhagymás joghurtban pácolt, grillezett csirkemell paprikában sült paradicsommal és turbolyával.
Két hét szünet után újra főztem és írok. Nem nyaralni voltam: június elsejével léptem ki a korábbi munkahelyemről, és az új életem szervezése kötötte le az időmet és a figyelmemet – viszont a jövőben a korábbinál is intenzívebben tudok koncentrálni a Két Cicára, hiszen a kapacitásom jelentős részét lekötő kötelezettségeim megszűntek. Tehát köszönöm a türelmet: itt vagyok!
A hosszú hétvégét és a szép időt kihasználva kellemes, nyári ételeket készítettem. Kedvencem ez a paprikában sült paradicsom édesköménnyel és turbolyával, hozzá a grillezett csirkemell. Jól behűtött, könnyű fehérborral a kánikulában is igazán jól esik - bár én a melegben általában még éhesebb leszek, és kifejezetten kívánom a zsíros ételeket – de a lacikonyhák és vízparti pecsenyesütők számából ítélve mások is vannak így ezzel. A folytatás ezért túrós rétes volt pálinkás cseresznyemártással, amivel holnap ismerkedhettek meg…